Spa Night – trecut, prezent și viitor.

Adina de la SeptembrieJoi m-a lovit sub centură cu leapșa asta despre serile de răsfăț. Acum un an, pe vremea asta, o seară de Spa acasă ar fi arătat altfel. Bebex mi-a schimbat nu numai dimensiunile ^^, ci și tabieturile. O să încerc să răspund la provocări cu „atunci” și „acum”.

Să-i dăm bice, zic!

1.Ce mască preferată ai dintre cele care se găsesc în comerț?

Niciuna. I know, I know, pentru un beauty blogger wanna be asta e ditamai blasfemia. Adevărul e căn-am fost mare fană a măștilor de față și nici nu prea am avut nevoie.Acum, tenul meu e așa de cu toane de nu cred că există în lumea asta o mască de față care să-i priască două-trei aplicări consecutive.

2.Știi vreo mască de tip DiY care funcționează? Care este rețeta?

Hmmm, cred că cea cu o lingură de zaț de cafea și o linguriță de miere ar putea fi un exfoliant bun, atâta timp cât e aplicată delicat. Eu folosesc așa ceva din când în când, pentru exfolierea buzelor. Oricum, măștile de față îmi dau mereu impresia de …scary movie ^^.

3. Ce este mai relaxant pentru tine? Un duș sau o baie?

Baie. Baie. Baie. De minimun 30 de minute. Cu multă spumă, un pahar de vin, țigările aproape și o carte bună.  Asta era…atunci. Ba chiar îmi luasem și un pahar de vin de 1 litru 0.o, să fiu sigură că îmi ajunge pentru întreaga seară de răsfăț.

baie2

baie pahar2

Acum, băile fierbinți și prelungi sunt interzise de medic 😦 , așa că trebuie să mă mulțumesc cu dușuri mai scurte de 15 minute, dușuri pe care încerc să le fac cât mai plăcute și mai aromate. Iar pentru asta am o armată de geluri de duș, care au înlocuit batalionul de spumante de baie.

spa1 gelurispa1 - Copy

4. Care este gelul de duș preferat?

Întodeauna mi-au plăcut geluri de duș de la Balea. Mi se par cremoase și cu arome puternice. Mai mereu am vreo 2-3 pe marginea căzii. Acum, îl prefer pe  cel cu zmeură și lemongrass, dar și pe cel de la Ziaja, despre care v-am mai povestit aici.

5. Dar spumantul de baie?

N-am un spumant preferat. Cred că orice face multă spumă și miroase floral-fructat își poate găsi loc la mine în dulăpior, pentru după martie 2016.

6. Îți plac lumânările parfumate? Ce ne recomanzi?

Am încercat lumânărelele parfumate, mai mari sau mai mici, singure sau în combinație cu acele bețișoare care scot fum. Le foloseam mai ales în timpul băilor luuuuungi. Apoi a apărut în casa noastră Mooshi-Plooshi, o combinație de birmaneză cu tomberonez asflatină, mare amatoare de plimbat pe marginea căzii și de stat de strajă/audiență din partea publicului la orice ritual de îmbăiere. Așa că, pentru a  nu risca să-i ia foc coada și mustățile, lumânările au fost mutate pe polițe tot mai înalte, iar de acolo într-un colț întunecat de debara.

7. Ce tip de ceai îți place?

Cafea. Fără zahăr. Cu lapte. Tone de cafea. Recordul personal e de 16 căni (nu cești, ci căni) într- o zi aglomerată din cealaltă viață a mea, viața din presă.

cafea2

Acum? Earl Grey. Și combinații de ceai negru cu fructe sau cu alte ierburi aromatice. În acest moment preferatul meu e Twinings -Lady Grey, un ceai negru nu foarte intens, cu portocală, bergamotă și lămâie. Pe listă mai am tot un Twinings – Earl Grey și iasomie.
ciococaldaȘi, ca să fiu fair play, să știți că nu refuz niciodată o ciocolată caldă. Cred că se potrivește de minune cu răsfățul în serile de iarnă.

8. Film sau carte pentru serile leneșe? Care sunt preferatele tale?

Seara, clar, televizor. Dacă îs muci de obosită, prefer un documentar de pe Discovery Science sau Viasat History. Dacă nu-s chiar „varză”, atunci câteva episoade dintr-un serial (Scandal, House of Cards, The Good Wife), sunt perfecte pentru a completa o seară de relaxare.

În ce privește cărțile, locul lor e după-amiaza, la lumină naturală, ca să fiu sigur că nu adorm după 3 pagini. Iubesc Marquez, Llosa, pe o mare parte din clasicii universali, dar am și autori contemporani, români, pe care îi citesc cu drag.

9. Cum te pregătești pentru un somn odihnitor?

Înainte: o baie lungă, urmată de o cremă de corp parfumată, pijamale proaspăt scoase din dulap, o cană de lapte cu cacao sau un pahar cu vin.spa5

Acum: un duș rapid, o cremă de corp hidratantă, fără parabeni, dar și fără parfum 😦 De aia, înainte de a pune mâna pe telecomandă, apelez la doi prieteni dragi: Coco și Jimmy :), câte un strop mic după ureche sau la încheieturile mâinilor.

spa7 - Copy

spa11 - Copy

Sunt curioasă cum sunt serile de SPA acasă la Deea, Alexandra, Anisia și Alina lui Brumărel.

Update: leapşa pleacă şi către duamna Claudia, despre care am aflat că pe lângă blogul de produse pofte pantagruelice, mai are şi o „căsuţă” pentru beauty. 

7 gânduri despre &8222;Spa Night – trecut, prezent și viitor.&8221;

  1. Claudia 8 decembrie 2015 / 9:21

    Dragut! 🙂
    Ma tenteaza si pe mine leapsa 🙂
    Poate imi fac timp sa scriu…

    Apreciază

    • glamourkay 8 decembrie 2015 / 9:32

      Da, da, da, chiar te rog, Claudia. Îs curioasă dacă SPA-ul la tine are tot arome de vanilie,coajă de portocală/lămâie şi biscuiţi. Pfff, mi-am amintit că aveam o cremă de corp foarte dragă mie, care mirosea de biscuiţi cu cipsuri de ciocolată. O nebunie!

      Apreciază

  2. Adina//SeptembrieJoi 8 decembrie 2015 / 9:51

    Haha, cineva a scris si foarte detaliat! Si-am descoperit pe aceasta cale inca o preferinta comuna: Twinings Lady Grey! 😀

    Apreciază

    • glamourkay 8 decembrie 2015 / 10:04

      Daaaa, foarte bune ceaiuri au, cu o aromă aşa….corpolentă. Sunt în plin proces de documentare despre ceaiuri, tipuri şi branduri.

      Apreciază

Lasă un comentariu