Predare de ştafetă la bifazic.

După aproape două luni (yeeey!), demachiantul Bifazic de la Garnier şi-a dat obşteştele picături. În ultimele două seri în care a mai stat pe policioară, l-am folosit în paralele cu înlocuitorul lui: Nivea Bifazic pentru ochi.

demachiante1

Şi Nivea şi Garnier promit aceleaşi lucruri: demachiere fără să afecteze ochii, bune şi pentru cei care poartă lentile de contact, portivite mai ales pentru makeup rezistent, care o să dispară fără să fie nevoie să instaţi. Garnier mai spune în plus că are arginină şi că are o grijă deosebită faţă de gene. Mno, ale mele nu observ nici să se fi îndesit, nici să se fi rărit. Şi nici nu le împletesc în codiţe. Lăsând gluma la o parte, bifazicul de la Garnier e bun. Foarte bun chiar. Nu am nimic să-i reproşez. Poate mai micşorează puţin-puţin, nu foarte mult, orificiul de dozare, mai ales pentru acelea dintre noi care îs cu capul în nori, mai repezite şi mai neatente 🙂 .

Garnier a fost destul de spornic: a rezistat la două luni de folosire zilnică (dar absolut zilnică), mai ales pentru ochi (zona sprâncenelor inclusă). Şi, înainte să-şi dea ultimele picături, l-am folosit în paralele cu cel de la Nivea, pentru comparaţie. Iată unul dintre lookurile pe care au trebuit să le facă dispărute:

demachiere

cateye„

Ambele au cam acelaşi preţ 14-15 lei, în funcţie de magazinul din care sunt cumpărate. Au tot 125 de ml. Bifazice, adică trebuie agitate înainte de folosire. Am încercat să fiu atentă la cum se comportă amândouă demachiantele, de la desfăcutul capacelor şi până la aruncarea dischetelor.

demachiere2

demachiere6

demacheire8

Cum pielea din jurul ochilor este fragilă, prefer mişcările delicate, fără să frec nici stânga-dreapta, nici sus-jos. De aceea, nu pun – cum spun cei de la Nivea – „o cantitate relativ mică de produs” pe dischetă, ci merg pe principiul „să fie, să nu trebuiască”. O dischetă bine îmbibată în demachiant acţionează mai uşor asupra produselor de makeup. Părerea mea! Oricum, pentru a fi sigură că nu mai e nicio urmă de fard, rimel, tuş sau creion, folosesc măcar două dischete cu demachiant pentru fiecare ochi în parte. Pentru restul tenului folosesc apă micelară.

Rezultatul arată cam aşa:

demachierereyultat2

demachiererezultat

demachiere8

Au fost 5 dischete pentru jumătatea de faţă demachiată cu Garnier  Bifazic + Apă micelară Garnier şi 6 dischete pentru jumătatea demachiată cu Nivea Bifazic + Apă micelară Garnier.

Primele impresii despre Nivea, comparativ cu Garnier sunt:

  • e mai rapid şi mai comod de ridicat în sus capacul lui Garnier decât de desfiletat capacul Nivea.
  • cele două componente ale bifazicului se (re)separă mai greu la Nivea. Separarea completă se face chiar şi după câteva ore. Rămân întrepătrunse…ciudat. O fi normal să fie aşa? În prima seară m-am speriat. Am crezut că e expirat. 🙂 Evident că nu era, e în termen de valabilitate.
  • la Nivea trebuie să insist în zona rădăcinilor genelor pentru a fi sigură că rimelul meu ultra rezistent nu rămâne pe acolo. În caz contrar, dimineaţa mă trezesc cu uşoare urme negre sub ochi, ceea ce la Garnier nu mi s-a întâmplat.
  • niciunul dintre cele două demachiante nu lasă zona unsuroasă, nu înroşesc ochii, nu par a avea vreun efect neplăcut asupra lentilelor de contact.
  • dozarea pe dischetă se face mai bine la Nivea.

Între cele două, având acelaşi gramaj, cam acelaşi preţ şi cam aceleaşi rezultate, nu aş şti să arăt cu degetul şi să zic: ăla e mai bun. Îi dau o bilă albă în plus lui Garnier pentru că nu a trebuit să insist la rădăcinile genelor, aşa cum insist cu Nivea, însă, în final, amândouă sunt achiziţii excelente, îşi merită banii, iar preferatul se stabileşte în funcţie de gusturile fiecăreia.

Voi aveţi vreun demachiant preferat? Ce-mi recomandaţi pentru când se va termina şi cel de la Nivea?

Reclame

Un gând despre &8222;Predare de ştafetă la bifazic.&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s